Apakah khasiat kunyit hitam pada kesihatan badan? Artikel ini akan membincangkan beberapa khasiat kunyit hitam yang boleh diberikan pada kesihatan badan.

Dalam masakan masyarakat di Malaysia, kunyit adalah sejenis rempah yang tidak asing lagi digunakan bagi memberi warna dan juga menjadi agen pengawet. Berbeza pula dengan kunyit hitam, yang mana penggunaannya mungkin jarang-jarang didengari, kerana harga yang lebih tinggi dan dipasarkan sebagai produk pembangunan dan penyelidikan (R&D).

Dengan nama saintifik Curcuma caesia, ia berasal daripada spesis kunyit dan mempunyai daun berjalur ungu kehitaman di bahagian tengah. Segelintir masyarakat juga memanggil kunyit hitam sebagai ‘temu hitam’. Tahukah anda apakah khasiat kunyit hitam? Artikel ini akan membincangkannya.

Khasiat Kunyit Hitam pada kesihatan

Ini merupakan beberapa khasiat yang didapati daripada kajian di dalam makmal, pada haiwan dan juga sebahagian kecilnya pada manusia. Penggunaan herba yang digunakan sebagai makanan kesihatan atau rawatan perlulah mendapat nasihat daripada doktor terlebih dahulu agar ia tidak mengganggu rawatan yang dijalankan oleh doktor.

RM 70.00

termasuk kos pos | Klik untuk Order